Διπλή παρουσία του AI4B στο 23o EUBCE

Διπλή παρουσία είχε το έργο ΑΙ4Β στο 23ο συνέδριο EUBCE (Ιούνιος 2015) που έλαβε χώρα στη Βιέννη. Η εργασία των Μυρσίνης Χρήστου, Ιωάννας Παπαμιχαήλ, Μάρκου Καπίρη (ΚΑΠΕ) και Αντώνη Κοκόση, Γιώργου Λιγνού (ΕΜΠ) με τίτλο «Biomass Supply Management And Logistics For Regional Development And Planning» φιλοξενήθηκε στο κυρίως πρόγραμμα του συνεδρίου. Η παρουσίαση περιελάμβανε δεδομένα βιομάζας που συγκεντρώθηκαν για τη Θεσσαλία στο πλαίσιο του έργου ΑΙ4Β καθώς και κάποια πρώτα συμπεράσματα για την ενίσχυση της αξιοποίησης της Βιομάζας σε περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα η εργασία των Θοδωρή Δαλαμάγκα, Θανάση Γεντίμη (Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων) και Αντώνη Κοκόση, Γιώργου Λιγνού (ΕΜΠ) με τίτλο «Publishing and Querying Biomass Linked Data» παρουσιάστηκε ως poster. Θέμα του ο καινοτόμος μηχανισμός αναζήτησης σε Ανοικτά Διασυνδεδεμένα Δεδομένα Βιομάζας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου AI4B.

Το EUBCE είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση στην Ευρώπη για τη Βιομάζα, συνδυάζοντας ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό συνέδριο με μια έκθεση του κλάδου, συγκεντρώνοντας έτσι συμμετέχοντες από την έρευνα, τη βιομηχανία, την πολιτική και την επιχειρηματικότητα του κόσμου της βιομάζας.

ΑΙ4Β στο Twitter