Ημερίδα Παρουσίασης Αi4Β

Website_Invitation_600

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου AI4B σας προσκαλούμε στην τελική ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 09.30, στo Blank Urban Space (Βουτάδων 28 & Ιακχου 21, Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός – Κλίκ για Χάρτη).

Το ΑΙ4Β είναι μία καινοτόμα υποδομή πληροφοριακών συστημάτων που έχει στόχο να συμβάλλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση της βιομάζας, ανανεώσιμης πηγής ενέργειας με αναγνωρισμένα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Επιχειρήσεις από τους κλάδους αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, είναι άμεσα ωφελούμενοι από τις δυνατότητες που προσφέρει η υποδομή ΑΙ4B. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες στο AI4B, έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν στοιχεία (ποσότητες, τύπος, τοποθεσία, κόστος διακίνησης κ.α.) για τη βιομάζα που παράγουν ή αναζητούν, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν αγοραστές ή πωλητές αντίστοιχα, ανάλογα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει. Με χρήση των δεδομένων αυτών η υποδομή ΑΙ4Β υποστηρίζει τη δημιουργία εφοδιαστικών αλυσίδων βιομάζας και ανιχνεύει εναλλακτικές δυνατότητες επεξεργασίας και διάθεσής της. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία συμβιωτικών δικτύων από παραγωγούς και χρήστες βιομάζας, καθώς και η καθιέρωση οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμων πρακτικών στον τομέα της βιοενέργειας.

Κατεβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας σε μορφή PDF.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε, χρησιμοποιήστε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα.

Το ερευνητικό έργο ΑΙ4Β (Υποδομές Πληροφορικής για τη Βελτιστοποίηση Εφοδιαστικών Αλυσίδων σε Συμβιωτικά Δίκτυα Βιοενέργειας με Υπηρεσίες Λογοδοσίας – Δράση «Συνεργασία»/ΕΠΑΝ ΙΙ) συντονίζει  το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά», ενώ στην κοινοπραξία συμμετέχουν οι εξής φορείς: ΕΜΠ-Τμήμα Χημικών Μηχανικών, ΚΑΠΕ, Ερατοσθένης Μελετητική ΑΕ, TERO ΕΠΕ, TWIN NET Πληροφοριακά Συστήματα Ε.Π.Ε.  Αναπτυξιακή Τρικάλων Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας Α.Α.Ε..

ΑΙ4Β στο Twitter