Ημερίδες παρουσίασης του ΑΙ4Β σε Λάρισα και Τρικάλα

Μετά και την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της υποδομής ΑΙ4Β, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στις ημερίδες με θέμα «AI4B: Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αξιοποίηση της βιομάζας».  Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17-6-2015 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44) και την Πέμπτη 18-6-2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του ΕΒΕ Τρικάλων.

Το ΑΙ4Β είναι μία καινοτόμα υποδομή πληροφοριακών συστημάτων που έχει στόχο να συμβάλλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση της βιομάζας, ανανεώσιμης πηγής ενέργειας με αναγνωρισμένα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, πρόκειται να ωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει η υποδομή ΑΙ4B. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες στο AI4B, θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν στοιχεία (ποσότητες, τύπος, τοποθεσία, κόστος διακίνησης κ.α.) για τη βιομάζα που παράγουν ή αναζητούν, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν αγοραστές ή πωλητές αντίστοιχα, ανάλογα με τις προδιαγραφές που θα έχουν θέσει.

Το ερευνητικό έργο ΑΙ4Β (Υποδομές Πληροφορικής για τη Βελτιστοποίηση Εφοδιαστικών Αλυσίδων σε Συμβιωτικά Δίκτυα Βιοενέργειας με Υπηρεσίες Λογοδοσίας – Δράση «Συνεργασία»/ΕΠΑΝ ΙΙ) συντονίζει  το  ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά», ενώ στην κοινοπραξία συμμετέχουν οι εξής φορείς: ΕΜΠ-Τμήμα Χημικών Μηχανικών, ΚΑΠΕ, Ερατοσθένης Μελετητική ΑΕ, TERO ΕΠΕ, TWIN NET Πληροφοριακά Συστήματα Ε.Π.Ε.  Αναπτυξιακή Τρικάλων Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας Α.Α.Ε..

ΑΙ4Β στο Twitter